Bel de offertelijn!

Vraag nu gratis 4 offertes aan & bespaar tot 40% op Vochtbestrijder!

Voer uw postcode in, omschrijf uw opdracht en ontvang gratis offertes van aannemers uit uw regio!
 • Bespaar tijd en geld
 • Snel gratis en vrijblijvend
 • Direct offertes op maat van specialisten
 • Dryguard
 • dt.fix
 • Aqwa Zero
 • ContraVocht
 • EDP vochtbestrijding

Natte kelder


Staat er water in de kelder of in de kruipruimte dan kunnen een defecte aansluiting op het riool of grondwater hiervan de reden zijn. Waar het grondwater erg fluctueert zoals in Antwerpen en Limburg, kunnen grondverzakkingen optreden waardoor de aansluiting op het gemeente riool kan afbreken. Het rioolwater komt dan niet meer in het riool terecht maar sijpelt in de aarde. Er zal erosie ontstaan, waardoor het pijpenstelsel nog meer verzakt. Is er een breuk waargenomen dan zal onmiddellijk actie moeten worden ondernomen.
De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte, de eigenaar is verantwoordelijk voor het riool op eigen grond. Als door middel van een camera inspectie, is vastgesteld waar de breuk zich bevindt, dan kan begonnen worden met reparatie. Er zal zand moeten worden gespoten als fundering voor het pijpen stelsel, de breuk kan worden gedicht. De kelder kan worden leeggepompt.

Water in de kelder kan ook ontstaan als de grond rondom de kelder verzadigd is en het grondwater geen andere kant op kan dan naar boven, de kelder in. Door de druk op het poreuze metsel- en betonwerk komt het grondwater in de kelder binnen. Leeg pompen is de eerste voorlopige optie.
Een natte kelder brengt structurele schade toe aan een gebouw en de inventaris die in de kelder staat. Grondwater in de kelder veroorzaakt daarnaast condensatievocht op de bovenliggende etages. Redenen te over dus om uw kelder definitief waterdicht te laten maken. 
Vóór het daadwerkelijke afdichten kan beginnen moet de kelder droog zijn. Vervolgens moet al het loszittende stuc- en metselwerk worden verwijderd. Alle gaten moeten worden gevuld en de scheuren worden gerepareerd. Dan moeten alle oppervlakken worden behandeld met een schimmel- en salpeterwerend middel. Pas dan kan men overgaan tot waterdicht maken. Dit kan gebeuren door middel van vloerdrainage of het aanbrengen van nieuwe bekuiping. Bij vloerdrainage moet het opstuwende grondwater worden gekanaliseerd en afgevoerd. Bij bekuiping worden na de voorbehandeling, minstens twee lagen waterdicht cement aangebracht en gladgestreken. Op de vloer wordt waterdicht cement gestort. De kelder heeft als het ware een waterdichte voering gekregen.

Voor een écht goede diagnose en oplossing voor het water in uw kelder schakelt u een vakman in.

 vochtbestrijding-vergelijken.be helpt u graag met het bepalen van de mogelijke oorzaak en het vinden van de juiste firma die dit probleem kan verhelpen.

Vraag nu Gratis en Vrijblijvend offertes aan van CV installateurs uit uw regio!

Offertes aanvragen


Vraag bij Vochtbestrijding-vergelijken.be eenvoudig en gratis meerdere offertes aan voor de vochtbestrijding firma's uit uw regio.

Voer uw postcode in. Na het invoeren van het offerteformulier ontvangt u binnen enkele dagen vier offertes uit ons ruime bestand van Belgische vochtbestrijding firma's. Na ontvangst van de offertes kiest u zelf de firma die aan uw verwachting voldoet. U bespaart tot wel 40%.Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

Vochtbestrijder info pagina’s

Offertes aanvragen?

+32(0)380-82852

Hoe werkt het?

 • Vul uw postcode in
 • Omschrijf uw opdracht
 • Ontvang en vergelijk meerdere offertes
 • Kies uw opdrachtgever
Al 45.000 aanvragen
via deze site