Bel de offertelijn!

Vraag nu gratis 4 offertes aan & bespaar tot 40% op Vochtbestrijder!

Voer uw postcode in, omschrijf uw opdracht en ontvang gratis offertes van aannemers uit uw regio!
 • Bespaar tijd en geld
 • Snel gratis en vrijblijvend
 • Direct offertes op maat van specialisten
 • Dryguard
 • dt.fix
 • Aqwa Zero
 • ContraVocht
 • EDP vochtbestrijding

Natte muren

Natte muren kunnen verschillende oorzaken hebben. De gevolgen zijn legio; bij constant vochtige muren zal schimmel ontstaan. Dit ontstaat vaak op plekken die niet in het oog springen en kan tot houtrot leiden. Mossen en schimmels trekken ongedierte aan. Dit kan beginnen met zilvervisjes op vochtige plekken. Wordt er niet tijdig ingegrepen dan zullen houttorren, ringwormen, kakkerlakken, muizen en ratten volgen.

Als een huis voortdurend vochtig is kan de constructie worden aangetast. Tegels laten los van vochtige muren, beton kan scheuren en afbrokkelen, hout gaat rotten, betonrot kan ontstaan als de bewapening gaat roesten, leidingen kunnen gaan roesten waardoor lekkages zullen ontstaan.
Een vochtig huis vraagt veel energie om te verwarmen, de energierekening zal dus flink stijgen.
Afgezien hiervan dreigt er een gezondheidsprobleem. De gevolgen van een hoge relatieve vochtigheid in huis komen vaak pas na lange tijd aan het licht. Schimmels zijn heel slecht voor  de ademhalingsorganen, COPD- en Astma lijders merken het zeer snel. Latente allergieën kunnen zich ontwikkelen. Ook voor mensen met Reuma zijn vochtige huizen een plaag. Op den duur verzwakt het immuunsysteem.

Vocht in huis dient dus bestreden te worden. De manier waarop is afhankelijk van de oorzaak.
Schimmel verwijdert men makkelijk door het oppervlak te reinigen met verdunde chloor ofwel bleekwater. Natuurlijk neemt dit niet de oorzaak van het ontstaan van de schimmel weg.
Natte muren in de badkamer of keuken hebben als oorzaak condensatie ten gevolge van gebrek aan verluchting of wel ventilatie. Waterdicht pleisterwerk, waterdichte verf of vernis zijn verkrijgbaar, special voor vochtige ruimtes. Zet een raam open, zorg voor een automatisch ventilatiesysteem in de badkamer en een afzuigapparaat in de keuken en het probleem is verholpen.

Natte buitenmuren zijn vaak te wijten aan poreuze stenen of beschadigd voegwerk. De muren kunnen waterdicht gemaakt worden door het voegwerk te vernieuwen, de bakstenen te reinigen en te impregneren en de gevel te voorzien van een vochtafstotende coating.
Natte binnenmuren kunnen veroorzaakt worden door opstijgend grondvocht. Dit vocht trekt op uit een fundering die het grondwater absorbeert. Een remedie hiertegen is de muren te injecteren met een vochtwerende gel. In de muur worden net boven de grond gaten geboord waarin de vochtwerende gel of vloeistof wordt gespoten. Dit zet uit in het metselwerk waardoor het vocht niet meer kan opstijgen. Belangrijk is om de muren pas af te werken als zij de kans hebben gehad goed te drogen.

Het is raadzaam om een diagnose te laten stellen en een vochtbestrijdingsplan te laten maken bij verschillende firma's.

 Vochtbestrijding-vergelijken.be helpt u graag met het bepalen van de mogelijke oorzaak en het vinden van de juiste firma die dit probleem kan verhelpen.

Vraag nu Gratis en Vrijblijvend offertes aan van CV installateurs uit uw regio!

Offertes aanvragen


Vraag bij Vochtbestrijding-vergelijken.be eenvoudig en gratis meerdere offertes aan voor de vochtbestrijding firma's uit uw regio.

Voer uw postcode in. Na het invoeren van het offerteformulier ontvangt u binnen enkele dagen vier offertes uit ons ruime bestand van Belgische vochtbestrijding firma's. Na ontvangst van de offertes kiest u zelf de firma die aan uw verwachting voldoet. U bespaart tot wel 40%.Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

Vochtbestrijder info pagina’s

Offertes aanvragen?

+32(0)380-82852

Hoe werkt het?

 • Vul uw postcode in
 • Omschrijf uw opdracht
 • Ontvang en vergelijk meerdere offertes
 • Kies uw opdrachtgever
Al 45.000 aanvragen
via deze site